Conline-Rhenania

   

Nieuwe fabriek Conline

Conline-Rhenania heeft zich ten doel gesteld om een flinke stap voorwaarts te zetten in de richting van een wereldwijd geaccepteerde, grote speler op de offshore-markt. Daarom opent het A.Hak-bedrijf een nieuwe plant in Moerdijk.

De nieuwe plant wordt een volwaardige productielocatie voor alle voorkomende werkzaamheden, maar met name een One Stop Offshore Shop waar alle producten voor de offshore te verkrijgen zijn en opgeslagen kunnen worden. Om tot een goed fabrieksontwerp te komen, is Conline-Rhenania een samenwerking aangegaan met Vallourec, ’s werelds grootste fabrikant van naadloze buizen met vestigingen over de hele wereld.

Klanten kunnen in Moerdijk straks op één locatie terecht voor een volledig offshore-pakket. Conline-Rhenania zal in de nieuwe fabriek nieuwe coatingproducten voor de diepzee gaan ontwikkelen en produceren. De nieuwe fabriek biedt verschillende activiteiten. Eén van de nieuwe activiteiten die in Moerdijk zullen plaatsvinden is ‘double jointen’. Hierbij worden de gebruikelijke buizen aaneengelast om zo de grotere buis in zijn geheel van een coating te voorzien. Ook het Pipe Tracking systeem wordt uitgebreid en verder geautomatiseerd. Het verbeterde systeem gaat uit van continue metingen die op elk gewenst moment vertaald kunnen worden naar informatie over de bewerkingen, inclusief eventuele afwijkingen en storingen. Dit alles gebeurt onder de strengste eisen op het gebied veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu (VGWM).

Deze bijzondere locatie was recent te zien in het televisieprogramma De Succesfactor op RTL 7.